Design a site like this with WordPress.com
Get started

Foto’s: Lijnen

Een veel voorkomende aanpassing is het aanbrengen van lijnen op de vloer, vaak gebruikt in de wachtrij voor de kassa. Op onderstaande foto’s zijn hier voorbeelden van te zien.

Bij de toepassing van lijnen valt op, dat we vaak nog niet zo goed weten waar we moeten gaan staan ten opzichte van zo’n lijn. Ga je er op staan, er voor, er achter of in het vak dat ontstaan tussen twee lijnen in? En waar laat je je winkelwagentje? Hierdoor sta je soms per ongeluk toch opeens vlak naast een andere klant.

Het is bij alle aanpassingen belangrijk om de onderlinge afstand op te meten. Anderhalve meter is op gevoel lastig in te schatten. Op een aantal ingestuurde foto’s lijkt de onderlinge afstand te klein te zijn en worden bezoeker zo (onbedoeld) aangemoedigd om te weinig afstand te houden.

Daarnaast nemen mensen zelf ook nog wat ruimte in en staan ze zelden stil. Hou daar rekening mee, geef bezoekers wat beweegruimte en hou (waar mogelijk) een grotere afstand aan tussen de lijnen. Twee meter is beter!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: